GESCHIEDENIS

Slide background

50 Jaar Geschiedenis

In 1963 namen Julien Callebaut en  zijn vrouw Nelly Cardon een slagerij over in de Deinzestraat 61 te Bevere.

Deze was bekend voor het zouten van Vlaamse boerenhespen.

Tevens was Julien fervent voorstander van het zelf bereiden van charcuterie produkten.

Paté, hoofdvlees, hespenworst, gekookte hammen, droge worsten en ook salami werden in het assortiment opgenomen.

Na een tiental jaren vonden ze een nieuwe locatie in de Beverestraat 124, eveneens te Bevere. Daar bouwden ze de slagerij om tot een buurtwinkel.

In 2001 werd de zaak overgelaten aan zoon Benny en z’n echtgenote Ilse Poitiez, de huidige uitbaters.

Benny leerde van jongs af aan de knepen van het vak door steeds te helpen in de zaak van z’n ouders , na school en tijdens de weekends en in de vakanties.

Bij het beëindigen van z’n humaniora in het Sint-Bernardus college in Oudenaarde ging hij bij z’n vader op stiel.

Na het slagen in de testen van vakbekwaamheid, diende hij de Belgische Staat: nl. de legerdienst.

In avondschool volgde hij ook een opleiding “management” waarbij dieper ingegaan werd in de boekhoudkundige aspecten van het zelfstandige leven.

Samen met Ilse  volgde hij een  kok en traiteur opleiding, een echte passie voor de fijne keuken werd ontdekt.

Met veel liefde en respect voor de dagdagelijkse en feestelijke keuken worden alle gerechten ten huize bereid.

In 2007 onderging Superette De Bever  een gedaanteverandering. De winkelruimte werd volledig uitgebroken en kreeg een splinternieuwe inrichting.

Er werd  afgestapt van de “grootwarenhuis –  look”  die systematisch gegroeid was door toedoen van de media boom.

De liefde voor vlees en vers bereidingen kwamen weer op de voorgrond.

Vers vlees werd naar oudsher principe terug gerijpt zoals in grootvaders tijd.

Het rijpen of het besterven van vlees in onze speciale koelcel heeft de unieke, vaste struktuur terug

met als resultaat de puurheid van smaak en tevens malsheid van het Belgisch Witblauw ras.

Het accent werd gelegd op de huisbereide gerechten  en  charcuterie.

Winkelsfeer Superette De Bever

Ambacht, waar steeds de nadruk wordt op gelegd, is hun grootste trots. Producten zoals salami, rauwe ham, droge worst, pastei, kookworst, gekookte hammen,… worden volgens traditie ten huize vervaardigd. Ook traiteurgerechten worden in eigen keuken bereid. Benny Callebaut is de chef in huis.

Vele eigentijdse keuken gerechten worden hier met de grootste finesse bereid.

Met zorg voor eerlijke produkten die heerlijk smaken worden dagdagelijkse gerechten zoals, soep, spaghetti, lasagne, macaroni, witloof in hesp, ovenschotels…..

pizza’s, tortilla’s, pasta sla’tjes, bereide groenten en aardappelpuree, gratin,…..

vol au vent, stoverij, kalfsblanquette, spaghettisaus, stoofpotjes  verkocht

in onze koeltoren;

.