Slagerij

De slagerij van Superette De Bever is al sinds jaar en dag een gekende waarde in Bevere. Sinds 1963, toen opgestart door de ouders van Benny, verblijdt Superette De Bever hun klanten graag met heerlijk vlees & charcuterie. In 2001 hebben Benny en zijn vrouw, Ilse, de zaak overgenomen om de passie voor kwaliteit en ambacht verder te zetten.

Voor heerlijk vers rundvlees, huisbereide charcuterie en specialiteiten van de Vlaamse Ardennen kan u steeds bij hen terecht.

Al eens van de overheerlijke côte à l’os geproefd? De inhouse kweek, selectie en bewerking zorgt ervoor dat je de ambacht zo goed als proeft. Ook onze eigen bereide grillworst is een echte aanrader. Volgens veel vaste klanten de lékkerste van de streek!

Voor traiteursbereidingen en (pasta)salades kan je tevens altijd bij ons terecht.

Onze producten

Rauwe vleeswaren

Dankzij onze exclusieve rijptijden en afwerkingen kunnen wij jou steeds een perfect afgewerkt stukje vlees bieden. Enkele producten: Vlaamse boerenhesp, droge worsten in verschillende smaakvarianten, huisgemaakte salami, ...

Kopbereiding en paté

Onze kopbereiding en paté mogen we toch echt wel tot paradepaardjes bestempelen. Onze favoriet? Dat moet wel ons eigen streekproduct zijn: de ambachtelijke Oudenaardse boerenpaté!

Kopbereiding en paté

Onze kopbereiding en paté mogen we toch echt wel tot paradepaardjes bestempelen. Onze favoriet? Dat moet wel ons eigen streekproduct zijn: de ambachtelijke Oudenaardse boerenpaté!

Gevogelte

Wij scoren met ons zeer uitgebreide aanbod aan kippenwit. Dankzij de verschillende varianten kan je genieten van een heerlijk gevarieerd beleg. Enkele producten: kippenwit fijne kruiden, kippenwit kaas & paprika, kalkoenham, ..

Kookwaren

Wij bieden een breed gamma aan heerlijke kookwaren. Onze huisbereide grillworst is zeer geliefd onder onze vaste klant en dus zeker een échte aanrader! Enkele producten: grillworst, hespenworst, kalfsworst, kalfsbrood, frikandon, …

Kookwaren

Wij bieden een breed gamma aan heerlijke kookwaren. Onze huisbereide grillworst is zeer geliefd onder onze vaste klant en dus zeker een échte aanrader! Enkele producten: grillworst, hespenworst, kalfsworst, kalfsbrood, frikandon, …

Hespen

Onze hespen worden steeds met veel liefde bereid. Er is echt wel voor ieder wat wils. Enkele producten: gekookte ham, gekookte achterhesp, geroosterd spek, beverhammetje, mosterdspek, Adriaan Brouwerspek, ...

Salades

Heerlijk huisbereide pasta- en vleessalades zijn steeds verkrijgbaar bij Superette De Bever. Naast de klassiekers voorzien wij ook graag enkele originele twists die gegarandeerd in de smaak zullen vallen

Salades

Heerlijk huisbereide pasta- en vleessalades zijn steeds verkrijgbaar bij
Superette De Bever. Naast de klassiekers voorzien wij ook graag enkele originele twists die gegarandeerd in de smaak zullen vallen

de 4 stappen van onze côte à l'os

Stap 1

Het Witblauwe rund

De witblauwe runderen groeien op in een rustige en hygienische omgeving hier in de streek. Met de juiste samenstelling van het voeder ontwikkelen de runderen zich tot ware smaakbommetjes, dit allemaal met het toezicht van de boer. De Bever draagt deze kwaliteit hoog in het vaandel om zo kwalitatief vleeste kunnen aanbieden.


Stap 3

Het versnijden

Nadat Benny het achterkwartier in deelstukken heeft verdeeld start het ‘opkuiswerk’. Als eerste stap verwijdert hij de wervelkolom en de ruggengraat. De opgedroogde stukken worden ervan gesneden en als laatste stap worden overtollige vliezen, beenderen en vet verwijdert. Als eindresultaat... een mooi stuk côte à l’os!


Stap 2

De rijping

Nadat de vrouwelijke witblauwe runderen op een respectvolle manier geslacht zijn, komen deze bij ons in het atelier. Het achterkwartier krijgt zijn plaatsje in onze eigen frigo om gedurende 2 weken te rijpen waardoor de smaak ten volste kan ontwikkelen. Uit dit stuk halen we niet alleen côte à l’os, maar ook o.a. rosbief, biefstukken, carpaccio, americain, enz. 

Stap 4

De afwerking

Wij portioneren het stuk côte à l'os naar uw wens. Ook het kruiden van uw stuk is perfect mogelijk. Vraag gerust naar de mogelijkheden bij Benny!

Stap 1

Het Witblauwe rund

De witblauwe runderen groeien op in een rustige en hygienische omgeving hier in de streek. Met de juiste samenstelling van het voeder ontwikkelen de runderen zich tot ware smaakbommetjes, dit allemaal met het toezicht van de boer. De Bever draagt deze kwaliteit hoog in het vaandel om zo kwalitatief vlees te kunnen aanbieden.

Stap 2

De rijping

Nadat de vrouwelijke witblauwe runderen op een respectvolle manier geslacht zijn, komen deze bij ons in het atelier. Het achterkwartier krijgt zijn plaatsje in onze eigen frigo om gedurende 2 weken te rijpen waardoor de smaak ten volste kan ontwikkelen. Uit dit stuk halen we niet alleen côte à l’os, maar ook o.a. rosbief, biefstukken, carpaccio, americain, enz. 

Stap 3

Het versnijden

Nadat Benny het achterkwartier in deelstukken heeft verdeeld start het ‘opkuiswerk’. Als eerste stap verwijdert hij de wervelkolom en de ruggengraat. De opgedroogde stukken worden ervan gesneden en als laatste stap worden overtollige vliezen, beenderen en vet verwijdert. Als eindresultaat... een mooi stuk côte à l’os!

Stap 4

De afwerking

Wij portioneren het stuk côte à l'os naar uw wens. Ook het kruiden van uw stuk is perfect mogelijk. Vraag gerust naar de mogelijkheden bij Benny!

Tips & tricks

Bij het bestellen van je vlees, krijg je steeds persoonlijk advies van Benny omtrent de bereiding en mogelijke afwerking. Hierbij is het steeds mogelijk om bijhorende notities op maat te verkrijgen.

Geen probleem voor Superette De Bever! Vraag gerust naar de mogelijkheden bij Benny, hij helpt jou met veel plezier verder.

Wist je dat vers vlees optimaal bewaard wordt tussen de 0 en 4 graden? Vaak staat de koelkast thuis een stuk warmer ingesteld waardoor je stuk vlees al snel minder vers kan ogen. Probeer het maar eens, het maakt écht een wereld van verschil!